رضا عباسی در حاشیه برگزاری شورای اداری شهرستان راور در گفتگو با خبرنگار تابناک در کرمان، ضمن تاکید بر اهمیت طرح سرشماری کشوری کشاورزی بیان کرد: سرشماری کشاورزی، گردآوری اطلاعات فعالیت های مختلف کشاورزی مانند پرورش محصولات سالانه همچون گندم، جو، ذرت و ... است.
وی افزود: همچنین پرورش محصولات دائمی نظیر پرتقال، سیب، خرما، انگور و ... و در بخش دام ها نیز اعم از پرورش گاو و گوساله، گوسفند و بره، بز و بزغاله، گاومیش و بچه گاومیش و شتر و بچه شتر است.
عباسی تاکید کرد: در سرشماری کشاورزی، کشت محصولات گلخانه ای، پرورش آبزیان خوراکی شامل ماهیان گرمابی و سردابی و میگو، پرورش طیور، پرورش کرم ابریشم و پرورش زنبور عسل از بهره برداران کشاورزی استعلام می شود.
فرماندار راور با اشاره به اینکه تاکنون ۵ سرشماری عمومی کشاورزی در ایران انجام شده است، یادآور شد: طبق آمار سازمان مدیریت و برنامه ریزی، بر اساس آخرین سرشماری که در سال 1393 اجرا شده است، بیش از 4 میلیون بهره بردار کشاورزی در کشور وجود دارد.
وی ادامه داد: 90 درصد از بهره برداری های کشاورزی متعلق به آنها، در مناطق روستایی واقع شده است.
عباسی افزود: ششمین سرشماری عمومی کشاورزی نیز از آبان ماه سال جاری در سراسر کشور آغاز شده و این آمار در کشورهای توسعه یافته ۸ یا ۹ سرشماری است.
فرماندار راور تصریح کرد: باتوجه به فرمان اجرای سرشماری عمومی کشاورزی از سوی دکتر پزشکیان رئیس جمهور، تمامی دستگاههای اجرایی مکلفند بر اساس مواد ۵ و ۶ قانون مرکز آمار ایران نسبت به در اختیار قرار دادن کلیه امکانات و تجهیزات مورد نیاز سرشماری اقدام کنند.
عباسی به مدت اجرای سرشماری عمومی کشاورزی اشاره و خاطرنشان کرد: این طرح از ۱۲ آبانماه لغایت ۳۰ آذر ۱۴۰۳ در سراسر كشور در حال اجراست.
فرماندار راور همچنین اظهار داشت: سرشماری عمومی کشاورزی، نقش و اهمیت امنیت غذایی و ضرورت برنامهریزی و آیندهنگری در این زمینه، توسعه زنجیره غذایی و توجه به اقتصاد کشاورزی را پررنگ تر می سازد.
عباسی تاکید کرد: به همین جهت ارائه اطلاعات دقیق به مامورین سرشماری کشاورزی، فرصت برنامهریزی بهتر و متناسبتر را با توجه به دادههای آماری برای دستاندرکاران و تصمیمگیران فراهم خواهد آورد.
وی تصریح کرد: این سرشماری هیچ ارتباطی با قطع یارانه، مالیات و سایر موضوعات نداشته و کلیه اطلاعات بهرهبرداران کاملا محرمانه خواهد بود.
فرماندار راور در پایان گفتگو با خبرنگار تابناک گفت: در آینده، کلیه برنامهریزیهای شهرستان راور در حوزه کشاورزی و دامپروری از جمله تخصیص سوخت، تسهیلات اشتغالزایی، تامین و برآورد نیازهای کشاورزان، کود مورد نیاز و ... با استفاده از اطلاعات دقیق این سرشماری انجام خواهد شد.
انتهای پیام/س