به گزارش خبرنگار تابناک از کرمان، «محمد اسلامی» ظهر شنبه در مراسم افتتاح نخستین کارخانه آلودگیزدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای استفاده از فناوری پلاسما در رفسنجان، بیان کرد: سازمان انرژی اتمی ایران اهتمام ویژهای جهت استفاده از فناوری هستهای در راستای حل مسائل و نتایج استفاده از آن در زندگی مردم دارد.
وی ادامه داد: یکی از محورهای مورد توجه در سازمان انرژی اتمی ایران بحث کشاورزی و مواد غذایی و ارتقای کیفیت آنها در فرآیند امنیت غذایی است.
اسلامی یادآور شد: فناوری پلاسمای سرد به عنوان یکی از فناوریهای تاثیرگذار در نظر گرفته شده و دارای ظرفیت گستردهای است که میتواند در عرصههای مختلف مانند حوزههای پزشکی، کشاورزی و محصولات غذایی، صنعت و نیز در حوزه آب، خاک و محیط زیست بهکار گرفته شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: در استان فاخر کرمان، پسته به عنوان یکی از مهمترین محصولات کشور تولید میشود و کانون و قطب مرکزی تولید این محصول شهر رفسنجان است.
وی ادامه داد: برای رفع مشکلات موجود در زمینه تولید پسته و باغداران تصمیم گرفتیم این منطقه را در اولویت برنامههای سازمان انرژی اتمی ایران قرار دهیم.
اسلامی افزود: در این راستا از ۲ سال قبل به این موضوع پرداختیم و مسائل مطالعاتی و طراحیهای تکمیلی این طرح انجام شد که درنهایت امروز شاهد احداث و بهرهبرداری از این کارخانه هستیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: این کارخانه در سالهای گذشته متروکه بوده و از طریق تملک در اختیار شرکت فناوری پلاسما به عنوان متولی این کار قرار گرفت و این شرکت توانست نخستین کارخانه آلودگیزدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای استفاده از فناوری پلاسما را احداث کند.
وی گفت: امروز با حضور وزیر جهاد کشاورزی و استاندار کرمان و سایر مسئولان شاهد شروع به کار این فناوری در حوزه صنعت استان کرمان هستیم و این فناوری میتواند به عنوان گام نخست ترویجی در نظر گرفته شود.
اسلامی درخصوص هزینه استفاده از فناوری پلاسما در قیمت تمام شده محصول نیز بیان کرد: قیمت تمام شده برای استفاده از فناوری پلاسما حداکثر برابر با قیمت پنج درصد از محصول است که البته این مساله بستگی به نوع محصولی که وارد کارخانه شده، مورد آزمایش قرار می گیرد و نیز میزان خدمتی که به آن ارایه میشود.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: مهمترین خدمات این فناوری را میتوان قابلیتسازی محصول دانست و با استفاده از فناوری پلاسما محصولات آفت نمیپذیرند و از ماندگاری بالاتری برخوردار خواهند شد.
اسلامی گفت: هم اکنون شاهد معرفی این فناوری به فعالان این حوزه هستیم و آنها میتوانند از ظرفیت ایجاد شده برای آلودگیزدایی از محصولات خشکبار بهویژه پسته استفاده کنند و با آلودگیزدایی و رفع آفتپذیری میتوان برای صادرات این محصول در بازارهای جهانی اقدام کرد.
معاون رئیسجمهور گفت: ظرفیت نصب شده در این کارخانه تا سه برابر میتواند افزایش یابد البته توسعه این صنعت وابسته به فعالان حوزه تولید پسته است.
اسلامی در پایان تصریح کرد: اولویت اصلی برای ما این است که مجموعه فعلی مشغول ارائه خدمات به باغداران و تولیدکنندگان شود و به حداکثر ظرفیت برسد چراکه در این صورت نقش اصلی آن در صنعت و کشاورزی استان پدیدار خواهد شد.
انتهای پیام/ع