به گزارش خبرنگار تابناک از کرمان، مهدیه بختیاری ظهر شنبه در مراسم بهره برداری از نخستین کارخانه آلودگیزدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای استفاده از فناوری پلاسما در رفسنجان بیان کرد: پلاسما در توالی حالت جامد، مایع و گاز به عنوان حالت چهارم ماده شناخته میشود.
وی ادامه داد: در واقع پلاسما محیط غیرتعادلی است که کنترل آن در اختیار ما قرار دارد و با استفاده از گونههای اکسیداتیوی که در پلاسما وجود دارد، اسپر قارچ را حذف میکنیم و این فرایند سبب میشود تا قارچ یا باکتری نتواند در خشکبار رشد کند.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسما گفت: در مورد سموم نیز با از بین بردن و شکستن پیوندهای ترکیبات آلی، گونههای اکسیداتیو باعث از بین رفتن سموم میشوند.
وی یادآور شد: در حال حاضر هم محصول پسته و هم خوراک دام و طیور نظیر ذرت را با استفاده از فناوری پلاسما مورد آلودگیزدایی قرار میدهیم و البته قادریم آلودگی اکثر خشکبار را با استفاده از این فناوری از بین ببریم.
بختیاری تاکید کرد: یکی از اقدامات مهمی که با استفاده از فناوری پلاسما میتوانیم انجام دهیم، رفع آلودگی از گیاهان دارویی است زیرا یکی از معضلات کشور این است که عنوان قطب تولید گیاهان دارویی را در اختیار داریم اما در عین حال بهواسطه بار میکروبی بالایی که این گیاهان دارند نمیتوانیم گیاهان دارویی را صادر کنیم.
وی گفت: فناوری پلاسما به ما کمک میکند تا بتوانیم بار میکروبی گیاهان دارویی را حذف و زمینه صادرات موفقیت آمیز این محصولات را فراهم کنیم.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسما تاکید کرد: از این فناوری برای نخستینبار در کشور استفاده شده و امیدواریم این کارخانه تبدیل به الگویی در صنعت کشاورزی شود و بتوانیم نسبت به احداث و بهرهبرداری از واحدهای بیشتر بر مبنای فناوری پلاسما در کشور اقدام کنیم.
انتهای پیام/