مشارکت خانواده‌ها در درمان اعتیاد حیاتی است

گروه استان ها- یک روانشناس و درمانگر اعتیاد در کرمان گفت: مشارکت خانواده‌ها در درمان اعتیاد بسیار حیاتی است چراکه نگرش صحیح نسبت به این بیماری، از لغزش فرد درگیر اعتیاد جلوگیری خواهد کرد.
کد خبر: ۱۱۹۰۴۲۲
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۲ 27 November 2024

حسن تقی زاده در گفت و گو با خبرنگار تابناک در کرمان، در رابطه با اینکه اعتیاد در جامعه امروزی به چه شکل‌هایی بروز می کند؟ بیان کرد: مواد مخدر و محرک هر روز بیشتر از قبل قابل دسترس هستند و نحوه استعمال آن ها آسان تر و تاثیر آن ها بیشتر می شود.
وی افزود: متاسفانه هر روز با اسامی و عنوانی جدید در عرصه مواد روبرو می شویم، از دستمال و اسید و کروکدیل تا قارچ و سورچه و کمیکال.
تقی زاده سپس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کمپ‌های اجباری چگونه عمل می‌کنند و اساسا آیا فایده ای در کنترل معضل اعتیاد دارند؟ تاکید کرد: کمپ‌های اجباری معمولاً با هدف بهبودی از طریق قطع مصرف مواد به صورت اجباری در یک محیط کنترل‌شده فعالیت می‌کنند. 
این روانشناس و درمانگر اعتیاد ادامه داد: فرآیند این کمپ‌ها شامل مشاوره‌های فردی و گروهی، درمان‌های دارویی و فعالیت‌های درمانی است که در کنار آموزش مهارت‌های زندگی و تقویت مبانی اعتقادی به بیماران ارائه می‌شود.
وی افزود: کمپ های اجباری یک محیط امن و محافظت‌شده برای بیماران محسوب می شوند که از رویارویی با دنیای خارج و عوامل بازگشت به اعتیاد جلوگیری می‌کنند، اما معایب آن هم می‌تواند شامل تجربه‌ای ناخوشایند و کاهش حس کنترل شخصی باشد که ممکن است قبول آن برای برخی افراد دشوار باشد.
تقی زاده همچنین در مورد اینکه کلینیک‌های سرپایی چه تفاوتی با کمپ‌های اجباری داشته و چه نقاط قوتی را ارائه می‌دهند؟ گفت: کلینیک‌های سرپایی به افراد این فرصت را می‌دهند که درمان را در حین ادامه زندگی روزمره خود تجربه کنند. 
وی ادامه داد: کلینیک‌های سرپایی معمولا نیازمند تعهد بیشتری از سمت بیمار هستند، اما این نوع درمان می‌تواند در افزایش حس خودکفائی و مسئولیت‌پذیری نسبت به درمان موثر باشد. 
این روانشناس و درمانگر اعتیاد تصریح کرد: همچنین در مراکز سرپایی در صورت نیاز بیمار می توان دارو هایی جایگزین مواد اصلی فرد تجویز شود و رفته رفته با گذشت زمان  مقدار مصرفی را کاهش داد تا فرایند ترک کامل شود.
تقی زاده در پاسخ به این سول که تا چه اندازه اهمیت دارد خانواده‌ها در فرآیند درمان مشارکت داشته باشند؟ نیز اظهار داشت: مشارکت خانواده‌ها در درمان بسیار حیاتی است، چراکه نگرش صحیح نسبت به اعتیاد و یادگیری نحوه برخورد با شخص درگیر اعتیاد به مراتب می تواند باعث جلوگیری از لغزش فرد درگیر اعتیاد شود.
وی سپس به ارائه رویکردهای پیشگیری از اعتیاد در جامعه پرداخت و خاطرنشان کرد: رویکردهای پیشگیری از اعتیاد شامل برنامه‌های آموزشی در مدارس، فعالیت‌های اجتماعی و کمپین‌های آگاهی‌بخشی به جامعه است. 
این روانشناس و درمانگر اعتیاد یادآور شد: این برنامه‌ها می‌توانند به کاهش سطح درخواست و مصرف مواد مخدر و الکل کمک کنند، اما نیاز به همکاری و مشارکت نهادهای مختلف دارد.
تقی زاده خطاب به افرادی که با اعتیاد مواجه هستند تاکید کرد: توصیه من به افرادی که با اعتیاد مواجه هستند این است که به دنبال کمک حرفه‌ای باشند و از هیچ فرصتی برای درمان خود دریغ نکنند. 
وی در پایان گفت: شجاعت در تقاضای کمک اولین قدم به سوی بهبودی است و همکاری با متخصصین می‌تواند مسیر درمان را مشخص کند.
انتهای پیام/س

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار