باحضور پژوهشگران، اساتید و متخصصان سراسر کشور صورت گرفت

آغاز به کار سی و دومین همایش ملی «بلورشناسی و کانی‌شناسی ایران» در کرمان/۱۰ میلیارد تن، میزان ذخایر قطعی معدنی استان

گروه استان ها- سی و دومین همایش ملی بلورشناسی و کانی‌شناسی ایران در روزهای ۸ و ۹ اسفندماه ۱۴۰۳ در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار می‌شود و ارائه مقالات، نشست‌های تخصصی و تبادل آخرین یافته‌های علمی از مهم‌ترین برنامه‌های این رویداد علمی است.
کد خبر: ۱۱۹۶۷۶۹
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۶ 26 February 2025

به گزارش خبرنگار تابناک از کرمان،  دانشگاه شهید باهنر کرمان ظهر امروز با برگزاری افتتاحیه سی و دومین همایش ملی بلورشناسی و کانی‌شناسی ایران، میزبان پژوهشگران، اساتید و متخصصان این حوزه از سراسر کشور بود.

محورهای این همایش عبارتند از؛ کانه‌آرایی، زمین‌شناسی بلورها و کانی‌ها، ابررساناها، بلورهای مایع و نانوبلورها، بررسی ساختار مواد و بلورها با پرتو X و بهسازی، ساخت و تجارت گوهرسنگ‌ها. 

همچنین زمین‌شناسی، ژئوشیمی و اکتشاف گوهرها، مطالعه ساختار و خواص فیزیکی لایه‌های نازک، خواص فیزیکی، شیمیایی و هندسه بلورها و کانی‌ها، روش‌های تجزیه دستگاهی پیشرفته در بلورشناسی و کانی‌شناسی و مطالعات سیالات درگیر در اکتشاف ذخایر معدنی و نفتی از دیگر محورهای این همایش است.

بلورشناسی و کانی‌شناسی کانی‌های صنعتی، کانی‌شناسی پزشکی و زیست‌محیطی و سایر زمینه‌های مرتبط با علوم بلورشناسی و کانی‌شناسی از سایر محورهای همایش عنوان شده است.

برگزاری همایش و تقویت ارتباط میان دانشجویان و اساتید

حسین نظام‌آبادی، رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان، در مراسم افتتاحیه این همایش با تأکید بر اهمیت آن، بیان کرد: زحمات اصلی برگزاری این همایش را رئیس سابق دانشگاه انجام داده است.

 وی همچنین ابراز امیدواری کرد؛ این رویداد علمی بتواند ارتباط میان دانشجویان و اساتید را تقویت کرده و زمینه‌ای برای الگوسازی در بین دانشجویان فراهم کند.

پیام مشاور استاندار کرمان

در ادامه امیر حسن‌زاده، مشاور استاندار کرمان در امور معدنی، در پیامی به این همایش، بر نقش کلیدی آن در توسعه علمی و تجاری بخش معدن تأکید کرد.

 وی با اشاره به جایگاه ویژه استان کرمان در حوزه معادن کشور گفت: استان کرمان با داشتن ۱۱.۵ درصد از مساحت کشور و ۲۵ شهرستان، ذخایر معدنی متعددی را در خود جای داده است، ضمن اینکه میزان ذخایر قطعی استان حدود ۱۰ میلیارد تن برآورد شده که با اکتشافات جدید، این رقم می‌تواند به ۲۰ میلیارد تن افزایش یابد.

مشاور استاندار همچنین به نقش مهم شرکت‌های معدنی و فولادی در اقتصاد استان اشاره کرد و دانشگاه شهید باهنر کرمان را مرجع علمی مورد نیاز برای افزایش بهره‌وری و به‌کارگیری دانش روز در صنایع معدنی دانست.

حسن‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت‌های گردشگری استان کرمان پرداخت و تصریح کرد: کرمان با داشتن ۱۰ اثر ثبت‌شده جهانی، ۸۵۰ اثر ملی و ۱۰۳ رشته صنایع‌دستی، پتانسیل کم‌نظیری در حوزه گردشگری دارد و برخلاف تصور رایج، این استان علاوه بر کویرهای زیبا، دارای مناطق برفی و طبیعت چشم‌نواز نیز هست.

شایان ذکر است؛ در این همایش از تلاش‌های حسن‌زاده، معاون سابق امور اقتصادی استانداری کرمان در راستای برگزاری این همایش قدردانی شد. 

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار