به گزارش خبرنگار تابناک از کرمان، محمدعلی طالبی ظهر امروز در دیدار با سفرای نروژ و دانمارک در ایران که به منظور بازدید از پروژههای سال ۲۰۲۴ و وضعیت پناهندگان به استان سفر کرده بودند، بیان کرد: کرمان در زمینه معادن رتبه اول کشور و در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی نیز جایگاه ویژهای دارد.
وی افزود: همچنین کرمان به سرعت در حال صنعتی شدن است و از ظرفیتهای قابل توجهی در حوزه گردشگری برخوردار است.
استاندار کرمان تصریح کرد: پیشبینی میشود با باز شدن فضای گردشگری، شاهد تقویت مراودات گردشگری و همکاریهای کشورهای اروپایی در زمینه سرمایهگذاری و جذب گردشگر با استان کرمان باشیم.
مهاجرت و چالشهای مدیریت پناهندگان
طالبی سپس به مهاجرتهای گسترده و افزایش حضور مهاجرین افغانستانی در استان اشاره کرد و گفت: کرمان پذیرای تعداد قابل توجهی از مهاجرین از کشورهای مختلف بهویژه افغانستان است و برای مدیریت موضوع اتباع و رسیدگی به نیازهای آنها، همکاریهای گستردهای بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای مختلف، از جمله کمیساریای عالی سازمان ملل، مورد نیاز است.
وی خاطرنشان کرد: مهاجرین افغانستانی در ایران از یارانههای مختلف بهرهمند میشوند، اما تأمین برخی از نیازهای آنها مستلزم حمایتهای بینالمللی است.
استاندار کرمان از جامعه بینالمللی خواست تا حمایتهای بیشتری از جمهوری اسلامی ایران بهویژه در زمینههای آموزش، بهداشت و مسکن برای مهاجرین ارائه دهند.
طالبی تأکید کرد: ایران با وجود مشکلات موجود، همواره پذیرای پناهندگان بوده و خواستار حمایت بیشتر کشورهای بینالمللی در این زمینه است.
استاندار کرمان ضمن دعوت از سفرای نروژ و دانمارک جهت بازدید از جاذبههای گردشگری استان، ابراز امیدواری کرد که این بازدیدها به تقویت روابط بینالمللی و حل مسائل جهانی کمک کند و حضور گردشگران اروپایی در ایران و بهویژه کرمان افزایش یابد.
تقدیر از تلاشهای ایران در حمایت از پناهندگان
سفیر دانمارک نیز در این دیدار از تلاشهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه حمایت از پناهندگان افغانستانی قدردانی کرد و اظهار داشت: کشورش از این کمکها سپاسگزار است.
سفیر نروژ نیز ضمن ابراز خرسندی از مشاهده نزدیک چالشها و مشکلات موجود در این حوزه، اعلام کرد که گزارشی بر اساس مشاهدات خود در استان تهیه خواهد کرد تا به تداوم و افزایش کمکهای بینالمللی منجر شود.
وی همچنین از ایران بهخاطر میزبانی از حدود ۶ میلیون پناهنده، علیرغم فشارهای موجود، تشکر و ابراز امیدواری کرد: با بهبود وضعیت در افغانستان، مسائل امنیتی و سیاسی در سطح بینالمللی حل شود و امکان سفر گردشگران و توریستهای اروپایی فراهم گردد.
سفیر نروژ همچنین به صنعت نفت و گاز بهعنوان یکی از صنایع مهم در کشورش اشاره کرد و گفت: نروژ در تلاش است تا همکاریهای دوجانبه با ایران در این زمینه را گسترش دهد.
وی از صنعت پرورش ماهی سالمون در نروژ یاد کرد و افزود: در حال بررسی راههای دیپلماتیک برای تقویت تجارت بین دو کشور است.
در ادامه، رئیس بودجه و رئیس سازمان نروژ نیز اظهار کرد: از سال ۲۰۱۲ در کرمان حضور دارند و بزرگترین دفتر این سازمان در این استان واقع شده است.
وی تأکید کرد: از طریق این دفتر، مدیریت و تخصیص بودجهها به استانهای جنوبی ایران انجام میشود و استانهای جنوبی، از جمله کرمان، نسبت به استانهای شمالی بودجه بیشتری دریافت میکنند.
/س