چگونه صنایع دخانی کودکان و نوجوانان را هدف می‌گیرند؟

گروه استان ها- صنایع دخانی با استفاده از بسته‌بندی‌های رنگارنگ، افزودن طعم‌دهنده‌های مختلف، تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی و حتی ساخت محصولاتی شبیه به شیرینی و اسباب‌بازی، سعی در جذب نسل جوان دارند.
کد خبر: ۱۲۰۱۳۹۰
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۰ 01 June 2025

به گزارش خبرنگار تابناک از کرمان، هر ساله از ۴ تا ۱۰ خردادماه، هفته ملی بدون دخانیات در ایران با هدف افزایش آگاهی عمومی درباره مضرات مصرف دخانیات و تقویت فرهنگ ترک دخانیات برگزار می‌شود. این هفته، فرصتی برای تاکید بر اهمیت سلامت فردی و اجتماعی و جلب توجه به سیاست‌ها و اقدامات پیشگیرانه در این حوزه است.

امسال، سازمان جهانی بهداشت شعار «افشای ترفندهای صنایع دخانی؛ برای نسلی عاری از دخانیات» را برای روز جهانی بدون دخانیات انتخاب کرده است. هدف از این شعار، پرده‌برداری از استراتژی‌ها و تاکتیک‌هایی است که صنایع دخانی برای جذاب جلوه دادن محصولات مضر خود، به‌ویژه برای کودکان و جوانان، به کار می‌برند. 

ترفندهای این صنایع عبارتند از؛ استفاده از بسته‌بندی‌های جذاب و رنگارنگ برای فریب نگاه نوجوانان و جوانان، افزودن طعم‌دهنده‌های مختلف به محصولات برای دلنشین جلوه دادن آن‌ها، تبلیغات گسترده در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی با بهره‌گیری از چهره‌های محبوب و تولید محصولات شبیه به شیرینی‌ها، شکلات‌ها و اسباب‌بازی‌ها برای کاهش ترس از مصرف.

سازمان جهانی بهداشت با افشای این ترفندها، به دنبال افزایش آگاهی عمومی و حمایت از سیاست‌های مؤثر برای جلوگیری از جذابیت محصولات دخانی و حفاظت از سلامت جامعه است. چراکه این ترفندها نه تنها سلامت عمومی را به خطر می‌اندازد، بلکه باعث وابستگی زودهنگام به نیکوتین، افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و ریوی و حتی کاهش کیفیت زندگی می‌شود.

طبق شواهد و آمارها، در ایران نیز متأسفانه شاهد کاهش سن مصرف دخانیات به ۱۳-۱۴ سال هستیم، بطوریکه بر اساس آخرین آمارهای کشوری، حدود ۱۲ تا ۱۴ درصد نوجوانان ایرانی مصرف‌کننده انواع دخانیات هستند که این آمار نگران‌کننده است. از این رو مناسبت های مانند هفته ملی بدون دخانیات فرصتی است تا خانواده‌ها و مدارس با آگاهی‌بخشی موثر، فرزندان خود را از این خطرات آگاه سازند.

ضروری است سیاستگذاران با اجرای قوانین سخت‌گیرانه‌تر در حوزه تبلیغات و فروش محصولات دخانی، از سلامت نسل آینده محافظت و افراد سیگاری نیز برای ترک دخانیات و انتخاب سبک زندگی سالم، انگیزه و حمایت بیشتری پیدا کنند و با همه این تفاسیر لازم است با هم، صدای آگاهی و حمایت از سلامت نسل آینده باشیم و در مسیر جامعه‌ای عاری از دود و نیکوتین قدم برداریم.

یاداشت: فهیمه افضلی 

برچسب ها: مصرف دخانیات
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار