به گزارش خبرنگار تابناک از کرمان، وحیدرضا برهانینژاد عصر امروز در نشست خبری به مناسبت «هفته ملی بدون دخانیات» بیان کرد: حوزه سلامت، عرصهای پیچیده و چندلایه است که با چالشهای متعددی مواجه است. در این میان، رسانه و هنر میتوانند نقش چشمگیری در ارتقای آگاهی عمومی و بهبود سلامت ایفا کنند.
وی ادامه داد: بسیاری از مسائل سلامت به رفتارهای خانوادگی بازمیگردد و همکاری دوسویه رسانهها و دانشگاهها میتواند موجب ارتقای سلامت خانوادهها شود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: واقعیت این است که هم ما و هم نسل آیندهمان در معرض خطر هستیم. متأسفانه اوضاع مصرف دخانیات در کشور و بهویژه در کرمان نگرانکننده است. سالانه بین ۵۰ تا ۷۰ هزار نفر در ایران به دلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست میدهند.
وی تصریح کرد: تلاشهایی برای همکاریهای بینبخشی در مقابله با مصرف دخانیات صورت گرفته، اما کافی نبوده است. مردم باید آگاه شوند، چراکه ناآگاهی یکی از عوامل اصلی افزایش مصرف دخانیات است. رسانه و هنر میتوانند نقشی کلیدی در آگاهسازی ایفا کنند.
در ادامه، سهیل سریزدی پزشک عمومی در کرمان نیز با اشاره به مافیای قدرتمند دخانیات گفت: باید راهکاری برای آگاهسازی مردم پیدا کنیم. اعتماد جامعه به پزشکان، فرصتی ارزشمند است تا از طریق شیوهنامههای علمی و پژوهشهای مستند، گامی مؤثر در مقابله با مصرف دخانیات برداریم.
وی با تأکید بر تأثیر الگوگیری مخاطبان از فیلمها و هنرمندان، افزود:در بسیاری از کشورهای جهان، فیلمهای آموزشی و فرهنگسازی برای مقابله با دخانیات ساخته شده که بر مبنای مطالعات علمی طراحی شدهاند.
سریزدی ادامه داد: یکی از مأموریتهای مهم ما این است که افرادی را که هنوز به ضررهای دخانیات باور ندارند، قانع کنیم تا منابع علمی معتبر جهانی را مطالعه کنند. پژوهشها و مقالات فراوانی در سطح بینالمللی درباره مضرات دخانیات، بهویژه قلیان و سیگار، موجود است.
وی در پایان گفت: علم و هنر، در کنار یکدیگر میتوانند جامعهای سالمتر بسازند.
گفتنی است؛ در پایان این نشست، از سهیل سریزدی و محمدصالح رزمحسینی (کاریکاتوریست) به پاس تلاشها و همکاریهای مؤثرشان در زمینه فرهنگسازی، هنر و انتقال پیامهای سلامت قدردانی شد.
/س/