به گزارش خبرنگار تابناک از کرمان، امین غفارینژاد ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به نقش محوری آموزش و پژوهش در توسعه صنعت و معدن بیان کرد: فعالیتهای واحد آموزش سازمان صمت در چارچوب ماده یک قانون تمرکز امور صنعت و معدن، با هدف سازماندهی، نظارت و توسعه واحدهای فنی و مهندسی و بهرهبرداری بهینه از ظرفیتهای آنها در بخش صنعت و معدن انجام میشود.
رئیس اداره آموزش، پژوهش و فناوری سازمان صمت استان کرمان با اشاره به عملکرد این اداره در حوزه صدور مجوزهای فنی و تحقیقاتی بیان کرد: در سال ۱۴۰۳ مجموعاً ۲۳ مجوز صادر شده که شامل ۱۱ مجوز فنی و مهندسی و ۱۲ مجوز تحقیق و توسعه است.
غفارینژاد ادامه داد: در دو ماهه نخست سال ۱۴۰۴ نیز پنج مجوز جدید شامل چهار مجوز فنی و مهندسی و یک مجوز تحقیق و توسعه صادر شده است.
وی با تاکید بر اهمیت همافزایی صنایع استان در حوزه تحقیق و توسعه تصریح کرد: بر اساس برنامهریزی انجامشده، نشست تخصصی هماندیشی مدیران تحقیق و توسعه صنایع پیشرو استان کرمان با هدف ارتقاء کمی و کیفی فعالیتهای R&D و بازآرایی ساختارهای اجرایی این حوزه، در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.
رئیس اداره آموزش، پژوهش و فناوری سازمان صمت کرمان این نشست را فرصتی برای تبادل تجربیات، ایجاد هماهنگیهای راهبردی و مشارکت مؤثر صنایع در سیاستگذاریهای تحقیق و توسعه دانست و ابراز امیدواری کرد استمرار چنین رویدادهایی به تقویت مدیریت دانش در صنایع استان منجر شود.
وی همچنین با اشاره به رشد ۱۰.۷ درصدی تعداد نمونهها و افزایش ۱۱۱ درصدی هزینه آنالیز در آزمایشگاههای مجتمع مس سرچشمه گفت: آزمایشگاههای آزمون امور کنترل فرآیند و برنامهریزی تولید مجتمع مس، در سال ۱۴۰۳ موفق شدند بیش از یکمیلیون و ۱۲۷ هزار آنالیز بر روی ۲۷۹ هزار و ۲۶۹ نمونه ورودی انجام دهند که این دستاورد تنها نمونهای کوچک از فعالیتهای گسترده تحقیق و توسعه در این مجتمع است.
غفارینژاد تاکید کرد: فرآیند تحقیق و توسعه میتواند به افزایش بهرهوری، ایجاد ارزش افزوده و در نهایت خلق ثروت منجر شود و ضروری است که تمامی واحدهای صنعتی با جدیت در این مسیر حرکت کنند.
/س/