به گزارش تابناک مرکزی به نقل از ايفدونا، دکتر براتی زاده مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی خراسان شمالی گفت: بیماری کبد چرب بعلت تجمع مولکولهای چربی عمدتا تری گلیسیرید ها در سلول های کبدی ایجاد می شود. کبد عضو بسیار حیاتی برای بدن می باشد که متابولیسم کربوهیدراتها، پروتئینها و چربیها در آن انجام می گیرد. این بیماری یکی تاز بیماریهای مهلک می باشد که در افراد چاق، کم تحرک، مبتلایان به دیابت و چربی خون بالا و مصرف کنندگان مشروبات الکلی و غذاهای آماده و نوشابه های گازدار بوجود می آید که در صورت درمان نشدن و تشدید آن می تواند به فیبروز و سیروز کبدی منتهی گردد. این بیماری در آقایان بیشتر از خانم ها شایع است.
دکتر
براتی زاده در ادامه افزود: برای جلوگیری از بروز کبد چرب رژیم غذایی سالم و با کالری
مناسب حاوی میوه جات شبزیجات و نان سبوس دار
و روغن های مفید (روغن زیتون و کنجد) را انتخاب کرده و از مصرف غذاهای پرکالری اجتناب
نمایید، مواد غذایی آماده مصرف بخصوص فست فود ها را مصرف نکنید، سیبزیجات و میوه جات
با خاصیت سم زدایی کبد را در رژیم غذایی خود بگنجانید (سیر، پیاز خام، کلم، لیموترش،
سیب)، از میوه جات و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان های طبیعی استفاده کنید (کشمش،
آلو، سیب، زرشک، خرما، انار، گوجه فرنگی، طالبی)، از مصرف غذاهای حاوی نگهدارنده ها
مانند انواع سوسیس و کالباس ، انواع سس، نوشابه های گازدار و نانهای بدون سبوس و غذاهای
سرخ کردنی پرهیز کنید.
وی در پایان بیان کرد: ورزش و فعالیت بدنی همراه با استفاده از رژیمهای غذایی با کالری مناسب و توصیه های فوق الذکر دردرمان بیماری کبد چرب بسیار موثر است.