رئیس مرکز مشاوره دانش آموزی استان قزوین بر پذیرش خود ترس و اضطراب دانش آموزان اول ابتدایی و عدم انکار آن توسط والدین و پرهیز از مقایسه کردن با دیگران، تمسخر و تحقیر آنان تاکید کرد.
کد خبر: ۱۱۲۸۰۸۷
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ 25 September 2023

به گزارش تابناک قزوین، وحید خلخالی با بیان اینکه آمار ترس و اضطراب در همه دانش آموزان اول ابتدایی وجود ندارد و میزان ترس و اضطراب در دانش آموزان پراکندگی بسیار متفاوتی دارد، اظهار کرد: این ترس و اضطراب در برخی مواقع به گونه‌ای است که پس از چند روز تمام می‌شود و دانش آموزان با محیط مدرسه سازگاری پیدا می‌کنند.

وی افزود: در برخی از دانش آموزان ترس و اضطراب به قدری شدید است که عملکرد خانواده و مدرسه‌ای خود دانش آموزان را دچار کاهش شدید و پریشانی شدید می‌کند و احتمالا می‌توان گفت که دلایل زیربنایی با عمق بیشتری دارد.

رئیس مرکز مشاوره دانش آموزی استان قزوین ادامه داد: علل ترس و اضطراب دانش آموزان اول ابتدایی در مواردی مربوط به والدین، آموزش‌های والدین و خود کودک می‌شود. برخی کودکان به دلیل نداشتن مهارت برای سازگاری با محیط جدید و نداشتن مهارت‌های اجتماعی و برقراری ارتباط با دیگران دچار ترس در بدو ورود به مدرسه می‌شوند.

خلخالی اضافه کرد: گاهی اوقات دانش آموزان اول ابتدایی به دلیل شیوه‌های ناصحیح تربیتی والدین، دچار دلبستگی ناایمن می‌شوند به این معنا که کودک نمی‌تواند به والدین اعتماد کند که در هر زمان نیاز به کمک و آرامش آن‌ها داشته باشد در کنارش باشند.

وی خاطرنشان کرد: در برخی موارد هیچ گونه مسوولیت پذیری به کودک داده نشده و استقلال کافی را پیدا نکرده تا در مدرسه رفتار متناسب با موقعیت و محیط جدید داشته باشد. در برخی مواقع، والدین و بیشتر مادر، ضمن انتقال ترس و اضطراب خود به فرزند کلاس اول شان، فکر می‌کنند اگر کنار فرزند خود نباشند او دچار آسیب‌هایی می‌شود.

این روانشناس بر پذیرش خود ترس و اضطراب دانش آموزان اول ابتدایی و عدم انکار آن توسط والدین و پرهیز از مقایسه کردن با دیگران، تمسخر و تحقیر آنان تاکید و بیان کرد: لازم است والدین یکی دو سال مانده به تحصیل کودکان در مدرسه مهارت‌های اجتماعی، برقراری ارتباط با دیگران، خودمختاری و حضور آن‌ها در مهاد کودک و... را به آن‌ها بیاموزند و از مدرسه به عنوان عاملی برای تنبیه و تهدید و جذاب نبودن، تحت کنترل و فشار قرار دادن خودداری کنند.

رئیس مرکز مشاوره دانش آموزی استان قزوین افزود: والدین باید در تنظیم غذایی و خواب منظم دانش آموزان دقت لازم را داشته باشند و به دانش آموزان کلاس اول ابتدایی اطمینان دهند که به خانه بازمی گردند و هنگام رفتن به مدرسه و برگشت، او را در آغوش بگیرند و نوازش کنند تا اعتماد به نفسشان بالا برود.

خلخالی ادامه داد: برخی مواقع ترس و اضطراب دانش آموزان اول ابتدایی در مدرسه به گونه‌ای است که عملکرد خانواده، مدرسه و تحصیلی آن‌ها را تحت شعاع قرار می‌دهد که برای ریشه یابی علت آن حتما باید به کلینیک مشاوره یا روانشناسان مراجعه شود.

وی خاطرنشان کرد: می‌توان گفت که بین ۳ تا ۳.۵ درصد دانش آموزان اول ابتدایی با ترس و اضطراب مواجه هستند که در تابستان در مرکز مشاوره عمدتا مشاوره‌ها در این زمینه تلفنی بوده است.

برچسب ها: قزوین
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار